Opskrift: Pesto

Pesto er bare det bedste mad- accessorie - i bunden af en sandwich, blandet med pasta, på bagte tomater, ja, you name it!

Det er bare lidt smådyrt, så jeg har fundet den her opskrift på pesto indenfor SU-budget, som du kan lave af de fleste rester i køkkenet, og så skulle den være super lækker - for du laver den primært på gefühl.

Så det måtte jeg afprøve. Min blog er jo stadig ny, og jeg tænkte, at jeg lige så godt tidligt kunne lægge ud med at være endnu en (irriterende) madblogger - nu også madblog-tester!

Jeg fandt hurtigt ud af, at den SU-venlige opskrift ville ende med at være knap så SU-venlig. Den var grøn, alt for sund og alt for kedelig til min tunge. Jeg gennemrodede derfor køkkenet for flere ingredienser, og det gik så vidt, at jeg tog et glas færdig pesto og læste på det for at se, hvad jeg kunne pifte den op med .. den kreative professor sprang op i mig!

Her er, hvad jeg tilføjede inkl original opskrift) (-og jeg har ca mål på!):

  • Spinatblade (En pose kan købes i netto til 20 kr - PROP din blender til; vil du have en ordentlig god portion så køb to og dobbel op på de andre ingredienser)
  • Basilikum (Næsten to bundter - de små planter, man kan købe i supermarkeder)
  • Olivenolie (Ca en lille halv deciliter - evt mere, smag til)
  • Rapsolie (Kan undlades, jeg var desperat - men ca en spiseskefuld)
  • Salt (Ti gode vrid - men smag hellere til undervejs)
  • Frisk parmesan (Hmm.... Jeg tog vel 20 g og kastede det ned i blenderen)

Resultatet er en lækker pesto, som ikke smager ligesom basilikum-pesto (selvfølgelig, den er jo lavet på primært spinat!), og jeg er ret vild med den! Der er nok ca to "portioner" svarende til to glas á dem, man køber.

Til sommer vil jeg prøve at lave en pesto ud fra blandede krydderurter fra køkkenhaven. Opskriften vil blive noget med: jeg gik ud, jeg plukkede, jeg blendede (med ost og olie). Lyder det ikke spændende? Ak.. Jeg har faktisk kun lige tilføjet en ting til min "jeg glæder mig til, det bliver sommer, fordi.."-liste.

Bon appetit!!

No comments:

Post a Comment